Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ!!!!

   

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3,35 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ).

ΌΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, «ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΒΑΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ LEVY ECONOMICS INSTITUTE, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2020 ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 10%, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-COVID ΕΠΟΧΗ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ Ο ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡ-ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 2021, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ, Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, Η ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΡΟΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ 2021».

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

«ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΜΨΗ ΤΟΣΟ ΤΟ Β’ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ. ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΌΠΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ Β’ ΚΑΙ ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗ ΜΑΛΤΑ), ΕΝΩ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 30%, ΕΝΩ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 10%. Η ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΛΑΔΟ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΕΝΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ (21% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙ 18% ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ), ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ Η ΠΤΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΘΕΡΗ (-19% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019), ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΗΠΙΑ.

ΤΕΛΟΣ, Ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ 46% ΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ 16% ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟ Β’ ΚΑΙ ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ 2021.

 ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΗ ΕΝΕΡΓΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (16,1%), ΟΜΩΣ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2019. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑ 68 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΥΣ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2019.

ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. ΌΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ, 3,35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΟ 37,1% ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 48 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ, Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, Κ.ΛΠ., ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 90%», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. 

ΈΡΕΥΝΑ ΓΣΕΕ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (56%) ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

 ECONOMIX NEWSROOM

 -

 ΓΣΕΕ

ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΜΕ ΤΟ 54% ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALCO ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΣΕΕ) ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

·         ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (56%) ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

·         ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ 22% ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 31%, ΕΝΩ ΤΟ 14% ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 21 – 30%.

·         ΤΟ 48% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 6ΜΗΝΟ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ 65% ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ 54% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ 54% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ 52% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΤΟ 40% ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ 40% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ.

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

– ΤΟ 56% ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΩΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (+4% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ).

– ΤΟ 58% ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 6ΜΗΝΟ (+1% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ).

– ΤΟ 39% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ (+1% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ) ΚΑΙ ΤΟ 53% ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ (-1% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ)

ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ

ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

 ECONOMIX NEWSROOM

9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΠΗΓΗ  ΓΣΕΕ

«ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΕ 73% ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ Η ΡΕΠΟ».

ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΣΕΕ) ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ-ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

– ΤΟ 52% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΒΑΣΗ.

– ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟ 25% ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1-3 ΩΡΕΣ.

– ΤΟ 17% ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 4-6 ΩΡΕΣ.

– ΤΟ 4% ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 7-8 ΩΡΕΣ.

– ΤΟ 6% ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 9 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.

– ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ.

– ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟ 52% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟ 24% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

– ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΕ 73% ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ Η ΡΕΠΟ.

– ΤΟ 60% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

– ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟ 36% ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 21-30 ΩΡΕΣ.

– ΤΟ 24% ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 31-35 ΩΡΕΣ.

ΌΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, «ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021, ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ – ΕΛΑΦΡΩΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021».

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

– ΤΟ 53% ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΩΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

– ΤΟ 35% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 56% ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, «Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

– ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

– ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

– ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ,

– ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΌΣΟ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ, ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ, Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ.

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ – ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ – ΣΥΓΚΥΡΙΑ, Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΣΕΕ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ).

ΌΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ.

Η ΓΣΕΕ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ (ΡΕΠΟ) ΜΕ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

– ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ, ΕΝΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ.

– ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ:

1) ΑΝ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ, ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 75%, ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ,

2) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ:

Α) ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ 1/25 ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 75% ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ,

Β) ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΙΕΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 75%, ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ 1/25 ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ (Π.Χ. ΑΠΟ ΣΣΕ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Η ΕΘΙΜΟ) ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ Η ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.ΠΗΓΗ  ΓΣΕΕ

 ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

 ECONOMIX NEWSROOM

 AΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ,ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ,ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ,ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΤΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ

4.1. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ.
4.2. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ. ΜΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ,
4.3. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.
4.4. Η ΑΜΟΙΒΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
4.5. 
Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΨΗΛΟΤΑΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΣΕΛΙΔΑ 15 ΑΠΟ 40
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. 
ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΦΟΥ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΘΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ (ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ).
4.6. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΕΙ ΣΕ ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
4.7. ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Κ.Ο.Κ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΥΤΑΡΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οταν κοιμάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη,οι γείτονες ξεσαλώνουν

  Οταν κοιμάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη,οι γείτονες ξεσαλώνουν Εθνική κατάντια και ντροπή η Ελληνική μέχρι τώρα βραχονησίδα Ζουράφα να βρίσκετ...