Η ΕΛΛΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ.ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ, ΩΣΤΕ ΤΑΧΥΤΑΤΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ –ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ– Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΟΡΥΚΤΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ.
Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ. ΩΣΤΟΣΟ, ΕΞΑΡΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ - ΑΠΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΟΒΑΛΤΙΟ, ΛΙΘΙΟ, ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ, ΤΟ ΝΙΚΕΛΙΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΗΔΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΛΑΣΗΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ[ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ΄΄ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ].
ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΠΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ.
Σπάνιες γαίες αξίας 40 δισ. ευρώ, στα έγκατα της ελληνικής γηςΤον μεγάλο θησαυρό σε σπάνιες γαίες, αξίας 40 δισ. ευρώ, που βρίσκεται κρυμμένος στα έγκατα της ελληνικής γης σχεδιάζει να φέρει στην επιφάνεια η κυβέρνηση, τοποθετώντας κι επισήμως τη χώρα στο λόμπι των 5 ευρωπαϊκών χωρών, που θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην παγκόσμια βαριά βιομηχανία.
Οι σπάνιες γαίες που αποτελούν ένα ανεκτίμητης αξίας τμήμα του ορυκτού πλούτου, έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη γεωπολιτική, αλλά και οικονομική αξία. Η Ελλάδα, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Γροιλανδία είναι οι πέντε χώρες που αναμένεται σε επόμενο στάδιο να στηρίξουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία, παράγοντας σπάνιες γαίες. «Η αδυναμία επάρκειας της Ευρώπης από σπάνιες γαίες, σε συνδυασμό με το κινέζικο μονοπώλιο, που αναγκάζει πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να μετεγκαθίστανται στην Κίνα, θα αλλάξει δραστικά τον επενδυτικό χάρτη», όπως επισημαίνουν στην «Η» παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας παράλληλα πως «η Ελλάδα είναι προικισμένη με σπάνιες γαίες. Όλες οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές».
Μπορεί στη χώρα μας να μην παράγονται μέχρι σήμερα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας όπως τιτάνιο, λευκόχρυσος, λίθιο, ρήνιο, ταντάλιο και σπάνιες γαίες (νεοδύμιο, δυσπρόσιο κ.λπ.), εντούτοις υπάρχει επάρκεια σε αδρανή δομικά υλικά και, παράλληλα, η χώρα είναι σημαντική παραγωγός βασικών μετάλλων αλλά και βιομηχανικών ορυκτών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εξορυκτικός κλάδος
Ο εξορυκτικός κλάδος είναι ισχυρά εξωστρεφής, αφού οι εξαγωγές πρωτογενών και επεξεργασμένων υλικών αντιπροσωπεύουν πάνω από το 65% των πωλήσεών του, ενώ παράλληλα εταιρείες του κλάδου κατέχουν ηγετικές θέσεις στην ευρωπαϊκή, αλλά και στη διεθνή αγορά σε προϊόντα όπως βωξίτης, αλουμίνα, αλουμίνιο, νικέλιο, λευκόλιθος, καυστική μαγνησία, μπεντονίτης, περλίτης, ελαφρόπετρα, αταπουλγίτης, χουντίτης και μάρμαρα.
Μάλιστα, η Ελλάδα, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι η μοναδική χώρα παραγωγής χουντίτη, πρώτη χώρα παραγωγής περλίτη, δεύτερη χώρα παραγωγής κίσσηρης (ελαφρόπετρας) και μπεντονίτη, καθώς και πρώτη στην εξαγωγή προϊόντων λευκόλιθου/μαγνησίτη στην Ε.Ε. Οι σπάνιες γαίες αποτελούν μια ομάδα δεκαεπτά μετάλλων με μοναδικές ιδιότητες, τα οποία χρησιμοποιούνται με ολοένα μαζικότερο τρόπο στην καινοτόμο βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας ή στις λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες. Τα λέιζερ, τα κινητά τηλέφωνα και οι οθόνες υγρών κρυστάλλων περιέχουν σπάνιες γαίες, ενώ οι νέες επιδόσεις των τελευταίων γενεών τερματικών «μαζικής σύνδεσης», από τα smartphones έως τα ηλεκτρονικά βιβλία, οφείλονται εν μέρει στις ιδιότητες αυτών των στοιχείων.
Ωστόσο, από τα στοιχεία αυτά εξαρτώνται και οι νέες «πράσινες» βιομηχανίες: οι μπαταρίες των υβριδικών αυτοκινήτων, τα φωτοβολταϊκά, οι λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης ή οι τουρμπίνες των ανεμογεννητριών στηρίζονται στα «πράσινα μέταλλα» το νεοδύμιο, το λουτέσιο, το δυσπρόσιο, το ευρώπιο και το τέρβιο.
Επιπλέον, οι σπάνιες γαίες αποτελούν πολλά υποσχόμενους καταλύτες για τη διύλιση του πετρελαίου.
Αδυναμία κάλυψης
Η παγκόσμια ζήτηση σπάνιων γαιών αυξάνεται με ταχύτητες που κάθε χρόνο ξεπερνούν σε ρυθμό το 10%. Μάλιστα, μέσα σε μια μόλις δεκαετία, από τους 40.000 τόνους εκτοξεύτηκε στους 120.000 ετησίως, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, την τελευταία πενταετία η ζήτηση αυξήθηκε κατά περίπου 55%. Οικονομικοί αναλυτές, εκτιμούν πως η αμερικανική, η ιαπωνική και η ευρωπαϊκή βιομηχανία δεν μπορούν να συνεχίζουν να υπάρχουν δίχως τις σπάνιες γαίες. Το 2010, το 97% των 130.000 τόνων των σπάνιων γαιών που εξορύσσονταν στον πλανήτη προέρχονταν από την Κίνα, η οποία έχει συγκεντρώσει και ένα μεγάλο μέρος της βαριάς βιομηχανίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς το 2014 αναμένεται να υπάρξει έλλειμμα 40.000 τόνων σπάνιων γαιών παγκοσμίως, κι αυτό διότι θα παράγονται 160.000 τόνοι, παρόλο που η παγκόσμια ζήτηση έχει ξεπεράσει τους 200.000 τόνους.
Αντιμετώπιση της κρίσης
Με μια σειρά από πρωτοβουλίες (όπως οι: Raw Materials Initiative, European Innovation Partnership on Raw Materials) και στρατηγικές (Europe 2020 Strategy) η Ευρώπη προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση επενδύοντας στην Έρευνα και Ανάπτυξη με την ισχυρή συμμετοχή της βιομηχανίας. Για τον λόγο αυτό, ξεκίνησε το Ανταγωνιστικό Πρόγραμμα EURARE (European Rare Earths Project), στο οποίο μετέχουν πλήθος γεωλογικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων και εταιρειών από 11 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων το ΕΚΒΑΑ/ΙΓΜΕ και το ΕΜΠ) και το οποίο χρηματοδοτείται με περίπου 10 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους του 7ου Προγράμματος Πλαισίου.
Το έργο EURARE άρχισε στις αρχές Ιανουαρίου του 2013 με τη συμμετοχή επτά γεωλογικών ινστιτούτων, έξι μεταλλευτικών εταιρειών, τριών βιομηχανιών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, τεσσάρων επιχειρήσεων τεχνολογικών εφαρμογών και τεσσάρων πανεπιστημίων από ένδεκα χώρες της Ευρώπης, και θα διαρκέσει πέντε χρόνια (2013-2017). Στους τρεις Έλληνες εταίρους, που είναι το ΕΜΠ, το ΙΓΜΕ και η «Αλουμίνιον της Ελλάδος», αντιστοιχεί ποσό της τάξης του 16% της συνολικής χρηματοδότησης, δηλαδή 1,6 εκατ. ευρώ.
Σε Β. Ελλάδα και Αιγαίο οι υψηλότερες συγκεντρώσεις
Η Θράκη έχει πυριγενή πετρώματα (σχηματισμένα από την τήξη μάγματος) τα οποία εκ της φύσεώς τους είναι πλούσια σε σπάνιες γαίες. Επιπλέον στην παράκτια ζώνη Αν. Μακεδονίας-Θράκης εκβάλλουν σημαντικά για τα ελληνικά δεδομένα ποτάμια (Στρυμόνας, Νέστος, Έβρος), τα οποία αποθέτουν στις εκβολές τους υλικά από τα παραπάνω πετρώματα δημιουργώντας εμπλουτισμένα αποθέματα σπάνιων γαιών. Επειδή τα υλικά αυτά είναι μεγάλου ειδικού βάρους, δεν μεταφέρονται σε μεγάλη απόσταση από τις ακτές, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εντός των χωρικών υδάτων. Με βάση όλα αυτά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι υψηλές συγκεντρώσεις Σπανίων Γαιών στην παράκτια ζώνη από την Καβάλα μέχρι τον Έβρο έχουν διαπιστωθεί ήδη από τη δεκαετία του ’80 από έρευνες που διεξήγε τότε το ΙΓΜΕ (για την ανεύρεση τιτανίου και ζιρκονίου).
Οι «πρωταγωνιστές»
Η Κίνα ελέγχει το 95% της παγκόσμιας παραγωγής. Οι κύριες χώρες παραγωγής κατά το 2010 ήταν: Κίνα (130.000 τόνοι), Ινδία (2.700 τόνοι), Βραζιλία (550 τόνοι) και Μαλαισία (350 τόνοι). Αδιευκρίνιστη ήταν η παραγωγή στις ΗΠΑ, Ρωσία, Αυστραλία (πιθανά αποθέματα 5 εκατ. τόνοι) και Νότια Αφρική (πιθανά αποθέματα 1 εκατ. τόνοι). Κοιτάσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε Καναδά, Βιετνάμ, Τασμανία, Σουηδία (πιθανά αποθέματα 500.000 τόνοι), Εσθονία κ.ά. [imerisia.gr]
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΑΤΑΙΗ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΡΥΚΤΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΎΛΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ.SPONSORED CONTENT
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΜΥΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ,
ΤΩΡΑ ΚΑΘΩΣ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΝΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ;;;
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΚΑΘΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ, ΜΙΖΑΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΠΟΚΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ" ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ... ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Η ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ, Η ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ...
ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΠΕΡΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
7.1. Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
7.2. Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
7.3. ΔΙΔΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
7.4. ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΑΒΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ Η/ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΥΣ: ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ, ΝΕΡΟ, ΕΔΑΦΟΣ, ΦΥΣΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ, ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ, ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ Κ.Ο.Κ.
7.5. ΌΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ.
7.6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.
7.7. ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΕΛΙΔΑ 19 ΑΠΟ 40
ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
7.8. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ, ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ.
7.9. ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου