ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ
ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΄΄ΥΠΟΣΤΕΙ΄΄ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ:
ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΗ,ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ,΄΄ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ΄΄ΡΑΝΤΙΣΜΑ,-ΙΣΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ,ΠΟΤΙΣΜΑ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.....
ΌΤΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.
ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ.
ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1. ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗ «ΠΑΡΕΑ»: ΜΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΑΙΘΕΝΙΟ, ΕΝΑ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΑ ΧΑΛΑΝΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.
2. ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ»: ΚΑΝΤΕ ΜΙΚΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΣΤΕΓΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΗ ΣΤΟΙΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΧΩΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ο ΑΕΡΑΣ.
3. ΜΗΝ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ. Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΣΚΟΡΔΟ: ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΛΣΟΝ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΠΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΛ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΚΑΘΩΣ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΚΡΙΣΟΥΝ.
ΠΑΤΑΤΕΣ: ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΑΜΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΕ ΣΑΚΧΑΡΑ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΦΗ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ, ΚΑΘΩΣ «ΑΝΑΠΝΕΕΙ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΛΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΑΙΘΕΝΙΟ.
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ: ΚΟΨΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1-1,5 ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΟΡΘΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ, ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΣΕΤΕ ΣΦΙΧΤΑ) ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΚΑΡΟΤΑ: ΑΡΧΙΚΑ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΛΟΥΝ ΥΓΡΑΣΙΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΝΑ ΧΑΛΑΝΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.
ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ: ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ ΤΟΥΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΝΕΡΟ. ΑΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΥΝΕΤΕ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ.
ΑΓΓΟΥΡΙ: ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΔΕΝ «ΑΓΑΠΑΕΙ» ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΤΑΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΔΡΟΣΕΡΟ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ. ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΛΑΧΑΝΙΚΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΤΟ ΑΙΘΕΝΙΟ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ.
ΣΕΛΙΝΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΡΑΓΑΝΟ, ΤΥΛΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΕΣ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ.
ΝΤΟΜΑΤΕΣ: ΌΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΓΟΥΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΌΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
ΜΠΑΝΑΝΕΣ: ΧΩΡΙΣΤΕ ΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΛΙΞΤΕ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕΜΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ. ΌΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΩΡΙΜΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου