Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Σήμερα στην περιφέρεια Κατερίνης εκτυλίχθηκε μια απαράδεκτη ενέργεια από τους υπαλλήλους και την προϊσταμένη αλλά και η αντίστοιχη πράξη συμμόρφωσης τους εκ μέρους μου.
Έχοντας τελειώσει με τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες (δημαρχείο, εφορία, οαεδ) μας έμεινε μια εκκρεμότητα στην περιφέρεια Πιερίας.
Μπαίνοντας στο κτήριο κάποιος υπάλληλος μας ρώτησε αν έχουμε μάσκα και εφόσον είπαμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι, τέσσερις υπάλληλοι άρχισαν να μας φωνάζουν και να μας διώχνουν λέγοντας μας ότι δεν θα μας εξυπηρετήσουν χωρίς μάσκα.
Τους είπα ότι δεν είμαι υποχρεωμένος και ότι οφείλουν ως δημόσιοι υπάλληλοι να με εξυπηρετήσουν.
Στη συνέχεια ήρθε και η προϊσταμένη και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Της ζήτησα να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους λέγοντας της να μου φέρει το ΦΕΚ που προβλέπει να φοράμε μάσκες σε δημόσια υπηρεσία. Αρνήθηκε γιατί φυσικά δεν υπάρχει και φεύγοντας είπε ειρωνικά "πάρε την αστυνομία".
Ζήτησα το όνομα της και δεν το έδωσε. Κάλεσα φυσικά την αστυνομία γιατί με έκαναν να περιμένω μια ώρα στο πεζοδρόμιο.
Από το κέντρο της αστυνομίας μου είπαν ότι δεν προβλέπεται και δεν είμαι υποχρεωμένος να φορέσω μάσκα στις δημόσιες υπηρεσίες παρα μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα κτήρια δημόσιας υγείας.
Η αστυνομία κάλεσε την προϊσταμένη και της είπε ακριβώς τα ίδια ζητώντας τα στοιχεία της. Η....κυρία άλλαξα εκατό χρώματα αλλά από τον εγωισμό της συνέχισε να λέει μια ότι θα κάνει ότι της λέει ο διευθυντής και μια ότι θα μας εξυπηρετήσει μόνο με μάσκα. Ο αστυνομικός της ξαναλέει ότι δεν προβλέπεται και ότι πρέπει να με εξυπηρετήσει.
Εν συνεχεία της είπα ότι αν συνεχίσει θα πάει για παράβαση καθήκοντος μαζί με τους υπαλλήλους που μόλις ήρθε η αστυνομία κρύφθηκαν σε άλλο όροφο για να μην τους καταγγείλλω. Με την ουρά στα σκέλια μας εξυπηρετησαν και ήταν και πολύ ευγενικοί στη συνέχεια.
Μάθετε τα δικαιώματα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οταν κοιμάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη,οι γείτονες ξεσαλώνουν

  Οταν κοιμάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη,οι γείτονες ξεσαλώνουν Εθνική κατάντια και ντροπή η Ελληνική μέχρι τώρα βραχονησίδα Ζουράφα να βρίσκετ...