Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ....ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!

 ΤΑ  ΒΟΤΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ


ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ : ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ   ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΚΑΡΟΤΟ, ΡΑΠΑΝΑΚΙ, ΣΕΛΙΝΟ, ΑΓΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ, ΛΑΧΑΝΟ, ΗΜΕΡΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ, ΑΧΙΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΒΙΣΚΟ. ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ.


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ:.

ΑΒΡΟΥΝΙΕΣ : ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ, ΠΟΥ Ο ΔΙΟΣΚΟΡΙΔΗΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΑΓΡΙΟΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΑΒΡΟΥΝΙΑΣ, ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

ΑΓΙΑΝΝΗΣ : ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟ ΦΥΤΟ ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ, ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΣΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ (SALVIA SCLAREA) ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ CLARUS, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΌΤΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΠΟΡΟ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΦΑΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΚΟΛΛΩΔΗΣ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ.

ΑΓΚΑΘΙΑ Η ΠΑΠΑΔΙΤΣΑ : ΉΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΗΡΥΓΓΙΟΝ”. ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΓΗ (ΡΕΨΙΜΟ), ΑΦΟΥ Ο ΔΙΟΣΚΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑΝ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΙΟΥ.



ΑΓΡΙΟΚΑΠΑΡΙΑ : ΟΙ ΤΟΞΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΟΚΑΠΠΑΡΙΑΣ Η ΨΟΦΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ. ΤΑ ΦΥΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΙΟΣΚΟΡΙΔΗΣ, ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΚΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤ' ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΣΤΙΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ. ΌΤΑΝ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΘΑΙΝΑΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ : ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ, ΕΝΩ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ.

ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΗ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ Ο ΔΕΚΑΡΠΟΣ Κ.Α. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ. Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ 1ΟΥ Μ. Χ. ΑΙΩΝΑ ΔΙΟΣΚΟΡΙΔΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΥΡΟΥ. Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΙΝΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ. Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΩΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΟΗΘΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΕΝΩ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ.





ΑΝΤΡΑΚΛΑ : Ο ΔΙΟΣΚΟΡΙΔΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ "ΑΝΔΡΑΧΝΗ”, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ, ΤΟ ΕΛΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΙΟΥ, ΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΠΛΗΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, Η ΑΝΤΡΑΚΛΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΙΣ ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΕΙΣ.


ΑΝΩΝΙΔΑ : ΉΤΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. ΒΡΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΞΥΔΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΣΚΟΡΙΔΗ.

ΑΠΗΓΑΝΟΣ : ΉΤΑΝ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΑ ΔΑΓΚΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΣΚΟΡΙΔΗ.

ΠΗΓΗ: HEALTH4YOU.GR

ΑΡΙΣΤΟΛΟΧΙΑ : Η ΛΕΞΗ ΑΡΙΣΤΟΛΟΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΡΙΣΤΗ ΓΕΝΝΑ” ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΩΠΟΥ ΧΥΜΟΥ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ. Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ, ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΡΠΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΚΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.


ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ : ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΔΟΡΥ ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ, Η ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΓΙΑ Ν' ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, Η ΑΧΙΛΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ, Ο ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΙΜΟΣΤΑΤΙΚΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 24 ΑΥΤΟΦΥΗ ΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΧΙΛΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΣ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΧΙΛΙΟΦΥΛΛΑ Η ΑΓΡΙΑΨΥΘΙΕΣ.


ΑΨΙΝΘΙΟΝ Η ΑΨΙΘΙΑ ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΙΚΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ "ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ”, ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ?ΡΤΕΜΗ ΚΑΙ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΜΜΗΝΑΓΩΓΟ, ΕΝΩ ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΗ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑΝΟΥ.





ΝΑΟΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ



ΕΜΕΝΙΔΟΥ ΝΑΝΑ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οταν κοιμάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη,οι γείτονες ξεσαλώνουν

  Οταν κοιμάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη,οι γείτονες ξεσαλώνουν Εθνική κατάντια και ντροπή η Ελληνική μέχρι τώρα βραχονησίδα Ζουράφα να βρίσκετ...