ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.
ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ TWITTER ΚΑΙ ΤΟ FACEBOOK, ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ –ΑΚΟΜΑ ΤΟΤΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ– ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΙΕΡΙ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ «ΓΙΑ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ». ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ 27 ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
H EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΤΤΕΙ ΟΡΘΩΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ, Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΣΕΙ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟ TWITTER ΙΣΩΣ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΙΛΗΜΜΑ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ Η ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ. ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑΞΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΟ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΝΟΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΟΜΩΣ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.
.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ;
ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ*
TΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011 ΤΡΙΑΝΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΟΤΑΤΖ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΙΧΕ ΑΥΞΗΘΕΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ: ΙΔΡΥΣΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ. Η ΟΜΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΙΣ 100.000. ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΤΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ: ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΟΤΑΤΖ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΙΩΘΕΙ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ FACEBOOK ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ. ΕΓΙΝΕ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ, Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΟΤΑΤΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ» ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟΥ YOUTUBE ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΠΟΛΩΣΗ. ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΕΣΒΗΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ.
ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟΞΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΕΝΔΗΜΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΟΣΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΝΑ ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ. Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΝ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
ΠΟΛΛΟΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Ο ΟΟΣΑ ΚΑΙ Η Ε.Ε., ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ; ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΜΠΟΡΟ Η ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ; ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ. ΩΣΤΟΣΟ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ.
* Ο Κ. ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, SENIOR EDITOR ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου