Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ!!Ε.ΣΥ?

   ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ…

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΚΕΤΥΛΙΟ, Η ΑΚΕΤΟΪΝΗ ΚΑΙ Η 2,3-ΠΕΝΤΑΝΟΔΙΟΝΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΥΣΕΩΝ Η ΟΣΜΩΝ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.

Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΠΑΘΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ” ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ. ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

·         ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΝΙΚΟΤΙΝΟΥΧΩΝ ΥΓΡΩΝ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ),

·         ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, 3)

·         ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ

·         ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Η ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΙΚΟΤΙΝΟΥΧΑ ΥΓΡΑ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ. ΤΑ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΟΥΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΝΙΚΟΤΙΝΟΥΧΑ ΥΓΡΑ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ, ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΩΣ 40 MG ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΩΣ 200 MG ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ.


 ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΥΧΑΙΑΣ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΚΤΗ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ.


 ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΥΓΡΑ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ. Η ΜΕΛΕΤΗ PRECISE, ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ Γ.Δ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΝΕΛΥΣΕ 277 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΚΤΩ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ (ΑΥΣΤΡΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΣΛΟΒΕΝΙΑ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2015. ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ 87,3% ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΥΓΡΑ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ, ΤΟ 0,7% ΜΗ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΟΥΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ 12% ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥΣ). ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ, ΤΟ 71,3% ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΤΟ 67,5% ΤΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΥΓΡΩΝ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ.


 ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ, ΤΟ 33,2% ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ, ΤΟ 9,7% ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 57% ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ. ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ 23,7 % ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 6,8% ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΡΙΕΣ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ/ΓΕΥΣΕΙΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑΞΙΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ CLP ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΑ.

ΠΗΓΗ: //IATRONET.GR

ΗΠΑ: Εξερράγη το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόματου

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/530311_ipa-exerragi-ilektroniko-tsigaro-sto-stoma-toy-deite-ti



Ακτινογραφίες σοκ: Το υγρό για ηλεκτρονικό τσιγάρο έπηξε στους πνεύμονες 19χρονουhttps://sputniknews.gr/20190920/aktinografies-sok-to-ugro-gia-hlektroniko-tsigaro-ephkse-stous-pneumones-19xronou-fwtografies-4636352.html 


Οι έφηβοι, που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο, εκτίθενται σε περισσότερα καρκινογόνα απ’ ότι νομίζουν

https://singleparent.gr/gynaika/gynaika-ygeia/efiboi-kai-ilektroniko-tsigaro
“Οι έφηβοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα αέρια που παράγονται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι αβλαβείς υδρατμοί, αλλά περιέχουν μερικές από τις ίδιες τοξικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό των παραδοσιακών τσιγάρων”, εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Mark L. Rubinstein, καθηγητής παιδιατρικής στο UCSF.


Τρόμος στον πλανήτη: Και τρίτος νεκρός από το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ

 Πανικός έχει δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα διεθνή media, σύμφωνα με τις οποίες έχουν αποκαλυφθεί 215 κρούσματα από τη μυστηριώδη επιδημία, με κοινό χαρακτηριστικό όλων ότι είναι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα νωρίτερα σημειώθηκε στις ΗΠΑ  ο τρίτος μέχρις στιγμής θάνατος  από τη σοβαρή πνευμονική νόσο που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μάλιστα, ο αριθμός των νοσούντων αναμένεται να ανέβει.https://www.mononews.gr/health/tromos-ston-planiti-ke-tritos-nekros-apo-to-ilektroniko-tsigaro-stis-ipa-sigklonistikes-foto


Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Νέα ανησυχητικά ευρήματα για βλάβες στην υγείαhttps://www.topontiki.gr/2020/09/03/ilektroniko-tsigaro-nea-anisichitika-evrimata-gia-vlaves-stin-igia/


Τα χημικά που προσδίδουν διάφορες γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, συνδυάζονται με τους διαλύτες των υγρών που τα τελευταία περιέχουν, παράγοντας έτσι νέες τοξικές χημικές ουσίες, οι οποίες ερεθίζουν τους πνεύμονες, πυροδοτώντας βιολογικές αντιδράσεις με πιθανό τελικό αποτέλεσμα τα αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα.
 
Αυτή είναι η διαπίστωση μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, η οποία δημιουργεί νέες αμφιβολίες για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων, την οποία διαφημίζουν οι κατασκευαστές τους.
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή φαρμακολογίας και βιολογίας του καρκίνου Σβεν-Έρικ Τζορντ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ψηφιακό (λόγω κορονοϊού) διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, βρήκαν στα εργαστηριακά πειράματα τους για πρώτη φορά ότι ακόμη και μικρές συγκεντρώσεις των νεοδημιουργημένων χημικών προκαλούν θάνατο των κυττάρων στην επιφάνεια των βρόγχων των πνευμόνων


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΠΕΡΔΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 
ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ,ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ,
ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ,ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ
[ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ],ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ
ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΚΡΗΓΝΥΝΤΑΙ.....
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΚΑΠΝΟ,ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ 
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ [ΠΑΛΙ ΄΄ΔΙΚΟ΄΄ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝ] ΤΑΧΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 
ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΄΄ΔΙΚΑ΄΄ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΠΕΦΤΕΙΣ
ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ,ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΟΛΑ 
ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΠΝΟΥ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς . ΣΕΛΙΔΑ 16 από 40
5.3
. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.


5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. 
Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ. ΣΕΛΙΔΑ 17 από 40
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει 
υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οταν κοιμάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη,οι γείτονες ξεσαλώνουν

  Οταν κοιμάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη,οι γείτονες ξεσαλώνουν Εθνική κατάντια και ντροπή η Ελληνική μέχρι τώρα βραχονησίδα Ζουράφα να βρίσκετ...